lotsov ® * the cooperative organisation which specialises in business incubation, acceleration, internalization

woensdag, juli 04, 2018

Vier de Natuur in Moerwijk 7 en 8 Juli 2018

Vier de Natuur in Moerwijk Zaterdag 7 & Zondag 8 Juli 2018 Geloven in Moerwijk is ook geloven in groen en gezelligheid. Groen.. Nou, dat hebben we in Moerwijk. Gezelligheid ook. Daarom doen we ook in 2018 weer mee aan Vier de Natuur. En is het zaterdag 7 juli en zondag 8 juli een en al feest in Moerwijk! Op 6 locaties hebben we voor het 5-jarig jubileum van dit festival een uitgebreid programma op de agenda staan waar zowel jong als oud plezier aan kan beleven.

Vier de Natuur in Moerwijk op Zaterdag 7 Juli 2018

Op zaterdag vinden de festiviteiten plaats op 4 locaties in Moerwijk: in de Rijnauwenstraat (de Thuistuin, ingang ter hoogte van nummer 180), de Betje Wolffstraat (Bij Betje), aan de Aagje Dekenlaan (de Marcustuin, de buurttuin achter de MarcusKerk en de Paradijstuin, ingang tegenover Koffietent Aagje (voorheen Cora)) en het Heeswijkplein. Het feest start met een BuurtBrunch vanaf 10.00 uur in de Aagje Dekenlaan. Rond 12.00 uur starten de festiviteiten op de overige plekken, met onder meer diverse sportieve, muzikale, educatieve en creatieve activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld flowerbombs maken Bij Betje en genieten van de muzikale acts op het podium op het Heeswijkplein.

Vier de Natuur in Moerwijk op Zondag 8 Juli 2018

Zondag 8 juli vinden de festiviteiten plaats bij de Kloosterbuuren en in ’t Puntje van Moerwijk (de Viertuin, de tuin achter en in de Mirtekerk zelf en De Samenscholing).
In ’t Puntje wordt om 11.00 uur gestart met een kerkdienst die in het teken van de natuur staat. Vervolgens kun je in de speeltuin ernaast heerlijk genieten van een hightea/brunch. Daarnaast kun je meedoen aan acroyoga, een muziektrack maken of met Repairkid oude apparaten omtoveren tot kunst. Vanaf 14.00 uur kun je bij Kloosterbuuren diverse workshops volgen en meedoen aan een speurtocht. De dag wordt bij De Samenscholing afgesloten met o.a. pizza’s en dj’s. Volg de Facebook-pagina van Vier de Natuur en blijf op de hoogte!

Voor vragen en/of opmerkingen over Geloven in Moerwijk en/of Vier de Natuur in Moerwijk kunt u en jij contact opnemen met Edgar Neo via edgarneo [at] gmail [dot] com of 084-003 28 93

Programma Vier de Natuur in Moerwijk Zaterdag 7 en Zondag 8 Juli 2018 Vier de Natuur Programma Zaterdag 7 Juli 2018 Vier de Natuur Programma Zaterdag 7 Juli 2018
Vier de Natuur Programma Zondag 8 Juli 2018Vier de Natuur Programma Zondag 8 Juli 2018Vier de Natuur Moerwijk 7 8 juli 2018 FlyerVier de Natuur Moerwijk 7 8 juli 2018 Flyer

Bron: Geloven in Moerwijk

Over Geloven in Moerwijk

Geloven in Moerwijk is een jonge huis-tuin-en-keuken kerk in Moerwijk. Wij willen kerkzijn op een creatieve en praktische manier die past bij onze buurt en die aansprekend is voor mensen zonder christelijke achtergrond. Dit doen we onder andere door onze buurttuin, veel samen eten, praten en lachen, op zo'n manier dat mensen uit verschillende culturen zich thuis voelen.

We vinden het belangrijk om ons leven en geloof te delen met elkaar en de mensen om ons heen. Met elkaar willen we een positieve bijdrage leveren aan onze buurt. We dagen elkaar en de mensen om ons heen uit om Jezus na te volgen.

Mogen we ook op uw en jouw gebed, betrokkenheid en/of financiële steun rekenen?

Labels: , , , , , , , ,

dinsdag, oktober 03, 2017

Coöperatieve Wijkonderneming Moerwijk Coöperatie
Onder leiding van Wunderpeople onderzoekt Sociale Coöperatie Soco Soco samen met Made in Moerwijk, MRDH en de Gemeente Den Haag hoe we een MoerWijkCoöperatie op kunnen gaan zetten.

De uitgangspunten van Soco Soco als partner van de Coöperatieve Wijkonderneming Moerwijk Coöperatie De Coöperatieve Wijkonderneming Moerwijk Coöperatie wordt opgezet omgaten van verschillende stromen die uit de wijk stromen te dichten: uitgaan van de kracht die in de wijk zelf zit.

“Door en voor de Wijk.“

Dit alles met als doel om de werkgelegenheid en economie in de wijk te stimuleren, niet door te subsidiëren, maar door het faciliteren van werk en ondernemerschap, via deMoerWijkCoöperatie.

De Coöperatieve Wijkonderneming Moerwijk Coöperatie bundelt de krachten in de wijk en creëert werk en ondernemerschap zonder subsidies, maar door werk dat toch moet gebeuren, professioneel zoveel mogelijk door en voor de bewoners uit te voeren.

De Coöperatieve Wijkonderneming Moerwijk Coöperatie levert een maatschappelijk bedrijfskundige en administratieve oplossing voor de zelforganisaties en een ver- en beloningsinstrument. Hierdoor kunnen werk en klussen op professionele wijze mogelijk worden gemaakt voor mensen uit de wijk.

Waarom dit belangrijk is lees je in onderstaand artikel van
Nathan Rozema en Pieter Buisman

De Sociale Coöperaties en de Wijkcoöperatie zoals de Coöperatieve Wijkonderneming Moerwijk Coöperatie;
GAME-CHANGERS VOOR HET SOCIALE DOMEIN

Wijkeconomie begint en eindigt met lokaal ondernemerschap. Nu het sociale domein met minder geld meer moet bereiken, is het zaak meer rendement te halen uit geldstromen en lokaal vermogen. Ondernemers en ondernemende burgers kunnen dat als geen ander. Vijf punten om aan te werken om dat vermogen los te krijgen.

In de meer traditionele wijkaanpak leek de wijkeconomie altijd meer een deel van de verpakking dan een speerpunt. Werk en inkomen waren weliswaar belangrijke factoren om van krachtwijken prachtwijken te maken, maar het economische beleidsveld leek weinig voeling te hebben met dit ‘gerommel’ in de marge van de ‘grote  economie’.
Wijkeconomie was vooral een onderwerp van de sociale agenda en om die economie te bevorderen werden gemeenten, de welzijnssector en woningcorporaties met subsidies en politieke druk aangezet tot een carrousel van goedbedoelde programma’s en projecten. Die draaiden vooral om de werkgelegenheid, activering, begeleiding en banencreatie. Maar voor ondernemerschap vanuit de mensen in de wijken zelf was vanuit deze geïnstitutionaliseerde wereld – hoe kan het ook anders – nauwelijks aandacht.

Artikel : Sociaal Bestek door Nathan Rozema en Pieter Buisman

Labels: , , , , , , , , , ,

donderdag, maart 23, 2017

Zing Nederlands Met Me in Den Haag


Zing Nederlands Met Me in Den Haag 
Wanneer: Vrijdag 31 maart 17:00 - 18:00 uur
Waar:       Bij Pakhuis de Règâh Hoefkade 11, Den Haag.
Entree:     Gratis na aanmelding via zingen@deregah.nl

Pakhuis de Règâh
presenteert 'Zing Nederlands Met Me' voor iedereen die beter Nederlands wil leren en/of om het leuk vind om met anderen te zingen, met een eerste editie tijdens Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk op Vrijdag 31 Maart 2017.

 Britse onderzoekers toonden aan (Volkskrant, 14 mei 2016) dat het aanleren van woorden uit een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat is niet alleen zo bij kinderen, maar ook bij volwassenen.

Over 'Zing Nederlands Met Me'
Tijdens Zing Nederlands Met Me worden een uur lang zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen. Deelnemers zullen worden begeleid door ervaren muzikanten. Thema van de eerste editie is ‘De Lente’,  met nummers van o.a. André Hazes, Wim Sonneveld en Roosbeef. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van Benny Neyman tot Kenny B - wil zingen is welkom. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. Wij zorgen voor een pianist, een voorzanger, liedteksten en een drankje.

‘Zing Nederlands Met Me’
is oorspronkelijk ontwikkeld als ‘De Gelukkig Zijn Sessies’ door de Ancienne Belgique (AB), het toonaangevende concertpodium in Brussel en is recent door Paradiso naar Nederland gehaald.  In samenwerking met de Ancienne Belgique en Paradiso gaan we dit naar Den Haag halen.

Entree is gratis
IVM de grote animo graag even aanmelden via zingen@deregah.nl
of via de website van Pakhuis de Règâh


Sfeerimpressie van Zing Nederlands Met Me in Paradiso


Labels: , , , , , , ,

zondag, maart 05, 2017

Internationale Vrouwendag Netwerkdiner 2017

Internationale Vrouwendag Netwerkdiner 2017Wanneer:  Donderdag 09 Maart 2017 17:30 – 21:30 uur
Waar:         Buurthuis de MussenHoefkade 602, Den Haag
Entree:      Gratis na aanmelding via
                    http://deregah.nl/vrouwendag-netwerkdiner-09-maart-2017-den-haag/


In het kader van Internationale Vrouwendag organiseren ColoredCapitalResto van Harte en Pakhuis de Règâh *.* op Donderdag 09 Maart 2017 het Internationale Vrouwendag Netwerkdiner.
Een avond over de kracht van vrouwen. 
En het is nog gratis ook 😉


Onder het genot van een drie-gangen diner, bereid door de geweldige crew van Resto van Harte, vertellen 4 interessante spreeksters over diversiteit op de werkvloer. Wat is de kracht van vrouwen in een organisatie en hoe kunnen vrouwen deze beter inzetten? Fatma Geneidi verzorgt een act, er is muziek en natuurlijk genoeg gelegenheid tot netwerken.
De avond staat onder leiding van Senna Maatoug.
Wil je meepraten en andere krachtige vrouwen leren kennen? Reserveer dan jouw stoel voor 9 maart en neem je vriendinnen en collega’s mee.
Reserveren kan heel makkelijk via www.restovanharte.nl of bel naar 0900-900 30303 (tussen 9.00 en 12.30 uur) of vul het formulier op de website in
Dit zijn de spreeksters:

Katja van den Berge
Directeur Expertisecentrum Organisatie en Personeel Rijksoverheid
Daniella Gidaly
Filosoof, Journalist en ex-gemeenteraadslid Den Haag (VVD)
Huri Sahin
Projectleider Diversiteit VGS,
Projectleider ProDemos en fractievoorzitter Groen Links Zuid-Holland
Sandra Doevendans
Statenlid Noord-Holland (PvdA), Trainer en Coach diversiteit en talentontwikkeling en kanidaat-Tweede Kamerlid

Internationale Vrouwendag Netwerkdiner 2017Wanneer:  Donderdag 09 Maart 2017 17:30 – 21:30 uur
Waar:         Buurthuis de MussenHoefkade 602, Den Haag
Entree:      Gratis na aanmelding via
                    http://deregah.nl/vrouwendag-netwerkdiner-09-maart-2017-den-haag/

Labels: , , , , , , ,

zondag, januari 15, 2017

Wit is ook een kleur. Vertoning + dialoog met Sunny Bergman, Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun

Wit is ook een kleur. Vertoning + dialoog met
Sunny Bergman, Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun
LET OP! 
Vanwege de grote belangstelling is het evenement verplaatst naar een andere locatie. Zie aanmeldpagina

Op donderdag 2 maart 2017 nodigt Stichting YEDRA, in samenwerking met Pakhuis de Règâh en The Hague Peace Projects, filmmaakster Sunny Bergman uit om in gesprek te gaan over haar onlangs door de VPRO uitgezonden documentaire: ‘Wit is ook een kleur’.

Nadat Sunny Bergman een documentaire maakte over Zwarte Piet (Zwart als Roet, 2014), kreeg ze veel bedreigingen en woede over zich heen. Na het maken van de documentaire vroeg zij zich af waar deze woede vandaan kwam en waarom mensen zich verongelijkt voelen of zelfs boos worden als het over racisme en witte privileges gaat. ‘Wit is ook een kleur’ is het resultaat van deze zoektocht.

Na alle commotie rondom de uitzending van ‘Wit is ook een kleur’, was het voor Stichting YEDRA duidelijk dat Nederland nog niet uitgepraat is over dit onderwerp en vanuit deze gedachte is het idee voor het evenement ontstaan. 

Op de avond is er ook een panel aanwezig om de discussie aan te zwengelen. Dit panel bestaat uit prominente figuren binnen het diversiteitsdebat, namelijk: Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun. Het eerste deel van de avond bestaat uit de vertoning van de documentaire, het tweede deel van de avond is gereserveerd voor discussie.

Stichting YEDRA, initiatiefnemer van het evenement samen met The Hague Peace Projects (HPP) en Pakhuis de Règâh, ontstond 10 jaar geleden en maakte in december 2016 een doorstart als burgerinitiatief met als doel een platform te bieden voor dialoog en verbinding. YEDRA wil no-nonsense evenementen organiseren waaraan iedereen deel kan nemen en probeert laagdrempelig en inclusief te zijn voor alle Nederlanders.

Wit is ook een kleur. Vertoning + dialoog met Sunny Bergman, Mounir Samuel, Aminata Cairo, Tayfun Balçik en Nordin Tahboun

Wanneer: Donderdag 2 maart 19:00 – 22:00 uur
Waar:       Bij Pakhuis de Règâh in de Bazaar of Ideas Hoefkade 11, Den Haag.

Deelname is gratis, na aanmelding 


 Dit event is georganiseerd door The Hague Peace ProjectsYEDRA en Pakhuis de Règâh Pakhuis de Reiger in Den Haag.

Labels: , , ,

donderdag, oktober 13, 2016

Just Movies with ''The True Cost'' IJM Fundraiser 12 november 19:00 uur


Slavernij is tegenwoordig wereldwijd verboden. Dit betekent echter niet dat het is verdwenen. Ondanks internationale verdragen bestaat slavernij nog steeds in de 21ste eeuw. Deze vorm van moderne slavernij is niet alleen illegaal, maar vaak ook praktisch onzichtbaar. The Justice Conference op vrijdag 11 en zaterdag 12 november wil hier verandering in brengen door mensen na te laten denken over de bijdrage die zij kunnen leveren om hun eigen omgeving eerlijker te maken.Als onderdeel van dit evenement zal op 12 november een filmscreening worden gehouden. Het doel is om mensen te informeren en kritisch na te laten denken over de doordringende effecten van illegale praktijken binnen de kledingindustrie. Praktijken die misschien dichter bij huis komen dan de geografische ligging doet vermoeden. Hiermee hopen wij een brug te slaan tussen het onbekende concept van moderne slavernij en ons comfortabele hedendaagse westerse leven. Naast het vertonen van deze relevante film zal een spreker deelnemers voorzien van context en achtergrondinformatie. Er zal daarnaast ook ruimte zijn voor discussie, in de vorm van een groepsdiscussie én nabespreking in de bar van de Bazaar of Ideas, Hoefkade 11 in Den Haag waar het evenement zal plaatsvinden.
Wanneer: 12 november 19:00
Waar: Bazaar of Ideas, Den Haag
Entree: EUR 5,00
Wat: Film+ lezing van specialist + nabespreking

Alle opbrengsten komen ten goede aan het werk van IJM

===============================================

In our 21st century slavery is legally banned on a worldwide scale. Unfortunately, its global disappearance is still to be achieved. Despite international treaties, slavery still exist today in not only an illegal but also hidden fashion. The Justice Conference on Friday the 11th and Saturday the 12th of November wants to bring about a change in this discourse by letting a select audience think about possible contributions they can make in make within their own environment. As a part of this event, a film screening will take place on the 12th of November. The aim is to inform people, whilst making them take a critical look at the pervasive nature of illegal practices in the clothing industry. These practices may seem far removed from our geographical location, yet in reality come closer to home than one might think. By the means of his film screening we hope to raise awareness of the interlinked nature of the concept of modern slavery and a comfortable western lifestyle. In addition to screening the film there will be a guest speaker to both provide an introductory context and answer questions afterwards. This lecture and part of the Q&A will be in Dutch, but the movie should still be reason enough to join in for both an interesting and interactive night! We look forward to welcoming you at the Bazaar of Ideas, Hoefkade 11 in The Hague.

When: November 12, 7pm
Where: Bazaar of Ideas, The Hague
Entrance: EUR 5,00
What: Film screening + Dutch guest lecture + Q&A

All proceedings go to IJM

Labels: , , , , , , ,

zaterdag, september 10, 2016

U.Lab Hub live sessies bij Pakhuis de Règâh in Den Haag

Op 8 september as gaat U.Lab weer in Den Haag van start!  
Het U.Lab is een wereldwijd leiderschapsprogramma, ontwikkeld door Otto Scharmer en zijn team (MIT, Presencing Instituut). Via het EdX wordt het materiaal ter beschikking gesteld: interactief en online.

Het EdX is een samenwerkingsverband van o.a. MIT, Harvard en Berkeley dat wereldwijd innovatieve opleidingsprogramma’s tegen lage kosten ter beschikking stelt.

In 2015 namen wereldwijd ruim 80.000 mensen verspreid over 190 (van de 195) landen deel aan het U.Lab: Transforming Business, Society and Self. In september/oktober 2016 wordt er weer wereldwijd een U.Lab georganiseerd.

Pakhuis de Règâh 
host met plezier de vier interactieve sessies en biedt zo een plek om samen te komen, de video's te bekijken en nadien erover in gesprek te gaan. Ook doen we de oefeningen uit het U.lab. Dat complementeert en versterkt het online leren. Je kunt met elkaar oefenen in het toepassen.

Sara Huang
, ervaren begeleider van leer- en veranderprocessen en eigenaar van Het Blije Wij, begeleidt de sessies.

Praktische info:
De vier interactieve sessies vinden allemaal op donderdagavond plaats van 19.30 - 22.00 uur.
We komen bij elkaar bij Bazaar of Ideas aan de Hoefkade 11 in Den Haag.

De data:

15 september 2016
6 oktober 2016
27 oktober 2016
15 december 2016

Aanmelden
voor de online U.Lab cursus bij EdX kan via https://www.edx.org/course/awareness-based-systems-change-u-lab-how-mitx-15-671-0x

Aanmelden voor de interactieve sessies
 bij Pakhuis de Règâh in Den Haag via http://deregah.nl/agenda/ulab-hub-in-den-haag/
 Of op Facebook op 'Gaat' te klikken. 

Uiteraard kun je alleen meedoen met de interactieve sessies als je je ook hebt aangemeld voor de gehele cursus en de lessen volgt.

Kosten
: vrijwillige bijdrage naar draagkracht.

Labels: , , , , , , , ,